Kirlian-kuvia viljasta

Täysjyväviljalla on suuri vaikutus terveyteemme: sydämen terveys - tasainen veren sokeri - suolen toiminta - painon hallinta

Vuosituhansia ihminen on käyttänyt kokojyväviljaa elintarvikkeena sellaisenaan tai jauhanut ja käyttänyt välittömästi jauhamisen jälkeen. Elintarvikehuollon teollistuessa ongelmaksi on muodostunut pitkä aika jauhamisen ja elintarvikekäytön välillä, jopa puolesta vuodesta vuoteen sekä viljan kuoriminen. (Kuori sisältää tärkeimmät vitamiinit ja kuidut.) Vilja säilyy itävänä jyvänä jopa vuosikymmeniä.

Pilaantumisprosessi alkaa jyvän murskaamishetkestä. Sama tapahtuu, kun itävä jyvä on mikroaaltouunissa 30 sek. Energiakenttä on kadonnut. Katso Kirlian-kuvat alla. E-vitamiini häviää jauhetusta viljasta jauhamispäivänä, muut vitamiinit hitaammin. Voimme korjata tilanteen jauhamalla tai puristamalla (hiutalepuristin) viljan itse ja käyttämällä välittömästi tai 1−2 pv:n aikana. Valmista ruokasi hauduttamalla.

Kokojyvävilja sisältää luonnon vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet luonnon tarkoittamassa tasapainossa.
Kuvat. 1. Spelt; itävä jyvä
2. Kaura; itävä jyvä
3. Spelt; 15 sek mikroaaltouunissa
4. Kaura; 15 sek mikroaaltouunissa

1. Spelt; itävä jyvä


2. Kaura; itävä jyvä


3. Spelt; 15 sek mikroaaltouunissa


4. Kaura; 15 sek mikroaaltouunissa
No comments yet.

Vastaa